بانی دانشگاه واحد مهاباد دارفانی را وداع گفت

درگذشت بانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد

دکتر محمد مجدی بنیانگذار و اولین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد در سن 91 سالگی دار فانی را وداع گفت.

پیکر این اندیشمند فرزانه با حضور فرماندار، نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی، رؤسای ادارات و جمع کثیری از کارکنان و اساتید جهت وداع به دانشگاه منتقل شد و سپس با مشایعت مردم، هیأت رئیسه واحد و اهالی فرهنگ و ادب شهرستان در قطعۀ ادیبان و شعراء آرامگاه فردوس مهاباد به خاک سپرده شد.
دکتر رسول خدابخش نماینده تام الاختیار ریاست دانشگاه در شمالغرب کشور و جمعی از رؤسا و مسئولین دیگر واحدهای دانشگاهی با حضور در مراسم ختم آن مرحوم و نثار فاتحه علو درجات ایشان را از خداوند منان مسئلت کردند.

در مجلس ترحیم این فرهیخته ادبی مهاباد رؤسای واحدهای مهاباد و سقز، فرماندار، نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب به بیان فضائل، خدمات و عملکرد مرحوم مجدی در طول دوران حیات پربارش پرداختند.

دکتر محمد مجدی بانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد در سال 1365 به عنوان اولین رئیس در این واحد دانشگاهی منصوب شد و تا سال 1381 به مدت 16 سال در راه توسعه و تعالی این واحد دانشگاهی فعالیت­ های چشمگیری از خود نشان داد.

دکتر محمد مجدی فرزند  مرحوم ملا حسین مجدی از روحانیون صاحب­ نام مهاباد در سال 1302 شمسی در شهرستان مهاباد متولد شد. وی تحصیلات ابتدائی و بخشی از دوره­ دبیرستان را در مهاباد و مابقی را در ارومیه گذراند. بعد از اتمام تحصیلات، به مهاباد بازگشت و وارد خدمت در اداره آموزش و پرورش شد و در سمت­ های دبیری، معاونت و ریاست دبیرستان آن اداره انجام وظیفه نمود. در سال 1352 بعد از اخذ مدرک دکتری زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران به عنوان عضو هیأت علمی و استادیار رشته­ زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید چمران اهواز(جندی شاپور سابق) برگزیده شد و تا اردیبهشت 1359 در این سمت ادای وظیفه نمود و در همین سال با داشتن 37 سال سابقه در امور فرهنگی و دانشگاهی بازنشسته شد.

ایشان دارای 6 مقاله بین المللی و ISI و ده­ ها مقاله­ ی­ چاپ شده در مجلات دانشگاهی و ارائه شده در همایش­ های داخلی و سخنرانی­ های وزین و آثار متعددی می­ باشد. برخی از آثار ایشان عبارتند از: ترجمه­ زندگانی ابوبکر صدیق از عربی به فارسی، دو جلد سالنامه­ ی فرهنگ مهاباد مربوط به سال های 34-1333 هـ.ش که تدوین سالنامه و بیشترین مطالب آن از آثار قلمی ایشان است، ملاحظاتی درباره­ دستور زبان کردی، ترجمه­ کتاب فکرالاسلامی تألیف محمد تقی مدرسی از عربی به فارسی، ، سفری به میان مردان شجاع ترجمه از عربی به فارسی، ترجمه­ شرح حال مولانا خالد نقشبندی از عربی به فارسی.

دکتر محمد مجدی اشعاری زیبا و دلنشین و بعضاً مناسبتی و بسیار باارزشی سروده­ اند که در نوع خود در خور توجه و تأمل بوده و با گردآوری و تدوین می­ تواند دیوان شعر مجدی را شامل گردد.

ترجمه­ ی اشعار نادر نظام تهرانی، از عربی به فارسی یکی دیگر از کارهای چاپ نشده­ استاد است که امید است در آینده­ ای نه چندان دور برای چاپ و نشر این آثار اهتمام صورت گیرد.

این استاد فرهیخته در سخنوری و نکته­ پردازی با توجه به طبع شعر و شاعریی که داشت، روحیه­ ای سرشار و قدرتی اعجاب­ انگیز در ایراد سخن و امر خطابه داشتند. استواری و استحکام کلام، شیوه­ بیان و سطح آگاهی و تسلط ایشان بر زبان و ادبیات به قدری بود که هر صاحبدلی را مدهوش می­ نمود. شیوه­ تدریس و دلسوزی ایشان در این زمینه نیز در بین دانشجویان با عنوان فردی بسیار دقیق، در مدیریت جدی، دلسوز و تلاشگر به تمام معنا زبانزد بود.